Journalist in spé bij Mokum Voor Mekaar 2

Solliciteer nu

Journalist in spé
Mokum Voor Mekaar 2

Vanaf september zijn wij op zoek naar twee Young Professionals die zich 5 uur per week betaald willen inzetten voor het project Mokum Voor Mekaar 2. Als journalist in spé zet jij samen met een collega Amsterdamse maatschappelijke initiatieven in de spotlight! 


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Temporary · Amsterdam

Over de rol

Ben jij een enthousiaste en creatieve verhalenschrijver? Wil jij meewerken aan het delen van inspirerende verhalen van maatschappelijke initiatiefnemers in Amsterdam? Dan hebben wij de perfecte bijbaan voor jou!

Wij Amsterdam is een platform voor alle Amsterdammers die een mooi initiatief zijn gestart, graag een steentje bijdragen of op zoek zijn naar inspiratie. Als Young Professional ga je aan de slag met het schrijven van inspirerende portretten van initiatiefnemers voor Wij Amsterdam. Je bezoekt of belt de initiatieven, neemt interviews af en schrijft vervolgens een mooi portret. Ook krijg je de kans om de Grote Initiatievendag bij te wonen op 12 september 2024. Bovenal draag je bij aan de zichtbaarheid van het platform Wij Amsterdam.

Wij zoeken iemand die vlot en creatief kan schrijven en een passie heeft voor maatschappelijke initiatieven. Jij krijgt de kans om jouw journalistieke skills in de praktijk toe te passen. Je ontvangt gedurende het project professionele feedback en begeleiding. En dit alles voor een marktconform salaris!

Dus, ben jij klaar om een positieve impact te maken in Amsterdam en anderen te inspireren met bijzondere verhalen? Solliciteer dan nu als journalist in spé bij Academie van de Stad en draag bij aan het project Mokum Voor Mekaar 2. Samen zetten we Amsterdam nog sterker op de kaart! Check alvast www.wijamsterdam.nl voor een impressie!

Wat jij gaat doen:

 • Je onderhoudt contact met de opdrachtgever en de hoofdpersonen van de artikelen;

 • Je neemt interviews af en schrijft een inspirerend portret;

 • Je brengt jouw content onder de aandacht van de doelgroep en vergroot daarmee de zichtbaarheid van het platform Wij Amsterdam;

 • Je woont de Grote Initiatievendag op 12 september bij en schrijft een journalistiek verslag van de dag.

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je hebt affiniteit met de Amsterdamse participatiepraktijk; 

 • Je bent enthousiast, positief en neemt graag eigen initiatief;

 • Je kunt goed schrijven;

 • Je kan een actieve en onderzoekende houding aannemen.

Wat wij jou bieden: 

 • 5 uur per week vanaf september tot begin december 2024;

 • Professionele feedback en begeleiding;

 • Een marktconform salaris;

 • Het vergroten van je professionele netwerk.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze maatschappelijk relevante bijbaan?) Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) uiterlijk maandag 10 juni naar Academie van de Stad via onderstaande link. Om een indruk te krijgen van jouw schrijfstijl vragen we ook om een artikel van maximaal 200 woorden aan je motivatiebrief toe te voegen dat gaat over een maatschappelijk initiatief uit jouw eigen wijk of stad. De selectie vindt plaats middels een groepssollicitatie op donderdag 13 juni tussen 13:00 en 15:00u.  

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met projectcoördinator Dorien Admiraal via 06 1111 1776.

Zoek je geen bijbaan maar wel een maatschappelijk relevante stage? Check onze stageplekken voor september!

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren. 

Solliciteer via onderstaande knop!

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!