Studentcoördinator StudentLifeCoach Refugees

Solliciteer nu

Studentcoördinator StudentLifeCoach Refugees

Als studentcoördinator ben je samen met een andere student verantwoordelijk voor de organisatie van dit stageproject; door je diverse takenpakket krijg je de mogelijkheid je leiderschap skills te ontwikkelen en je draagt bij aan het welzijn van jonge statushouders in Amsterdam. Kortom, de perfecte stageplek als je ervaring wilt opdoen in projectmanagement en maatschappelijke impact wil maken!


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

In Amsterdam wonen veel jonge statushouders, onder andere in gemengd wonen complexen. Er liggen voor de gemeente verschillende uitdagingen op het gebied van het huisvesten van statushouders, evenals hun integratie. De gemeente ziet dat jonge statushouders extra begeleiding, sociaal netwerk en aanspraak zouden kunnen gebruiken op een laagdrempelige manier.

In het project StudentLifeCoach Refugees gaan stagiaires aan de slag ter ondersteuning van jonge statushouders (in woonprojecten) in de gemeente Amsterdam. Middels dit project bieden we buddytrajecten aan voor jonge statushouders in Amsterdam, waarbij we samenwerken met bestaande buddy-initiatieven om juist aanvullend te kunnen werken via peer-to-peer coaching.

Als studentcoördinator begeleidt je samen met je mede-coördinator een team van ongeveer tien StudentLifeCoaches. Samen met je mede-coördinator zorg je ervoor dat alles binnen het project op rolletjes loop. Je bent het aanspreekpunt voor de coaches, de partners en verantwoordelijk voor de projectcoördinatie. Dit doen jullie natuurlijk niet alleen, je wordt begeleid door een projectcoördinator van Academie van de Stad.  

 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je stuurt een groep jongerejaars aan en houd de doelstellingen in de gaten, zo ontwikkelt je coördinerende en leidinggevende kwaliteiten;

 • Je organiseert intervisies en trainingen voor de jongerejaars stagiaires en werkt dagelijks samen met de studentcoördinatoren van andere projecten;

 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • Je werkt met en onderhoud goed contact met professionals in het werkveld;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je persoonlijke begeleiding, trainingen en een stagevergoeding.

Check hieronder het filmpje gemaakt door onze enthousiaste studentcoördinatoren die in studiejaar 2021-2022 stage bij ons liepen! 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent een wo- of hbo-student in je derde jaar of hoger die vanaf september 2023 t/m juni 2024 drie tot vier dagen per week beschikbaar is;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Wat wij jou bieden: 

 • Diversiteit in taken en werkplekken en een stage met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;

 • De mogelijkheid om kennis op te doen over projectcoördinatie;

 • Een gezellige en dynamische organisatie;

 • Persoonlijke stagebegeleiding en een stagevergoeding. 

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Amy op 06 1541 7570. (Wees er snel bij, want bij het vinden van een geschikte kandidaat sluit deze vacature!)

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.