Studentcoördinator StudentJobCoach Refugees

Solliciteer nu

Studentcoördinator StudentJobCoach Refugees

Vanaf september 2023 zijn wij op zoek naar een stagair(e) die zich 24-32 uur per week wil inzetten voor StudentJobCoach Refugees. Als studentcoördinator ben je samen met een andere student verantwoordelijk voor de organisatie van dit stageproject.


Benieuwd naar de rol? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

In Utrecht worden relatief veel statushouders opgevangen, sinds kort ook in het nieuwe AZC in Overvecht. Hiertussen zitten veel jongeren die niet goed weten wat zij willen en/of kunnen doen op het gebied van werk. Deze groep kan goed een helpende hand gebruiken om de stap naar een nieuwe baan of opleiding te maken. Het project StudentJobCoach biedt jonge statushouders duurzame 1-op-1 coaching bij het zoeken van een baan, opleiding of stage.

Als studentcoördinator ben je samen met je mede-studentcoördinator verantwoordelijk voor de organisatie van het project en het begeleiden van jouw team van coaches: de jongerejaars stagiairs. Projectmanagement is de kern van deze stage, maar ook het onderhouden van relaties met de partners van het project en de Gemeente Utrecht als opdrachtgever. Verder komen coaching en advisering van cliënten aan bod. Academie van de Stad begeleidt jou in het proces, faciliteert voortgangsmomenten en bijeenkomsten, en ondersteunt de opdrachtgever, docent en studenten waar nodig.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid voor het gehele coachtraject;

 • Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten, zo stuur je de jongerejaars aan en houd je de doelstellingen in de gaten;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, zowel over de activiteiten als waar je wilt werken;

 • Je hebt veel contact met mensen, zowel de jongeren als professionals uit het veld. De ideale manier om jouw professionele netwerk uit te breiden!

Wil je een inkijkje in het reilen en zeilen van een studentcoördinator? Check dan het filmpje hieronder!


Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent HBO- of WO-student en zit in je derde jaar of hoger;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s;

 • Je bent drie of vier dagen per week beschikbaar vanaf september 2023 t/m juni 2024.

Wat wij jou bieden: 

 • Je krijgt de mogelijkheid om een innovatief, actueel en relatief nieuw project mede op te zetten en vorm te geven;

 • Stagevergoeding;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je bouwt aan je eigen netwerk van professionele partijen (zowel binnen als buiten de gemeente Utrecht);

 • Je hebt veel contact met mensen, zowel met de jongeren als de professionals uit het veld.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) zo snel mogelijk naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Cato Gehrels 06 1138 1899.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.