Studentcoördinator Loket 1

Solliciteer nu

Studentcoördinator Loket 1

Wil jij je het gehele studiejaar 2023-2024 inzetten bij het runnen van ons wijkloket in de wijk Kanaleneiland en daarbij jongerejaars hbo- en mbo-studenten coachen en begeleiden? Wil je maatschappelijk impact maken en iets betekenen voor bewoners uit de wijk Kanaleneiland? Lijkt het je leerzaam om daarbij zelf te in gesprek te gaan met bewoners en samenwerkingspartners?


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

Midden in de wijk Kanaleneiland, in het winkelcentrum NOVA bevindt zich ons wijkloket: Loket 1. Bij het wijkloket kunnen bewoners uit de buurt terecht voor hulp bij administratieve of juridische vragen. Denk aan ondersteuning bij het invullen van formulieren, het aanvragen van een DigiD of hulp bij uitleg van een brief. Voor veel mbo-studenten zal het een nieuwe ervaring zijn, om met bewoners, bezoekers en ondernemers in contact te staan. Vanuit Loket 1 zul jij de jongeren coachen in hoe het is om mensen te helpen en te ondersteunen bij verschillende (juridische) vragen. Zo zullen zij werk- en leerervaring opdoen en hun vaardigheden uitbreiden.

Met de start van een wijkloket willen we jongeren uit Utrecht (Kanaleneiland) toekomstperspectief bieden. Ondanks dat de jeugdwerkloosheid de afgelopen jaren is gedaald, is de afstand van mbo-studenten tot de Utrechtse arbeidsmarkt groot. In het project Loket 1 coach je mbo- en hbo-studenten in het ontwikkelen van werknemers-skills. Jij kunt als studentcoördinator je steentje bijdragen, door mee te helpen Loket 1 te coördineren. Daarnaast heb je mogelijkheid, als je wilt om je eigen (afstudeer)onderzoek te verrichten binnen het werkveld.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Als echte verbinder sta je veel in contact met zowel de jongeren als de professionals uit het werkveld, zoals het Wijkbureau, de buurthuizen, buurtbeheerders en sleutelfiguren in Kanaleneiland. De ideale manier om je professionele en communicatieve skills uit te breiden!

 • Je gaat motiverende en coachende gesprekken aan met jongeren in het traject.

 • Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten, zo stuur je de jongeren aan en houd je de doelstellingen in de gaten;

Wil je een inkijkje in het reilen en zeilen van een studentcoördinator? Check dan het filmpje hieronder: 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent hbo- of wo-student en zit in je derde jaar of hoger;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren. Je bent communicatief vaardig , oplossingsgericht en staat stevig in je schoenen;

 • Je bent 3 tot 4 dagen per week beschikbaar vanaf september 2023 t/m juni 2024 (mogelijk in combinatie met een onderzoek);

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je hebt affiniteit met het onderwijs en jongeren en je vindt maatschappelijke impact maken op lokaal niveau in de wijk belangrijk.

Wat wij jou bieden: 

 • Diversiteit in taken en een stage met veel eigen verantwoordelijkheid;

 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;

 • De mogelijkheid om oplossingsgericht met een complexe doelgroep te werken;

 • Om je goed voor te bereiden en verder te ontwikkelen krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Een passende stagevergoeding.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan gerust projectcoördinator Emy op 06 21 17 82 62.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.