Studentcoördinator JongGras Sportbuddy's

Solliciteer nu

Studentcoördinator JongGras Sportbuddy's

Wij zijn per direct op zoek naar een stagair(e) die zich 24-32 uur per week wil inzetten voor JongGras Sportbuddy’s. Als studentcoördinator ben je samen met een andere student verantwoordelijk voor de organisatie van dit stageproject; je doet ervaring op in projectmanagement en je draagt bij aan het toekomstperspectief van jonge vluchtelingen in Utrecht. 


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

De weg naar een sportclub of vereniging kan voor statushouders soms moeilijk zijn. Stel je eens voor dat je in een nieuw land terecht komt, waarin je nog weinig mensen kent en waarvan je de taal nog niet goed spreekt. Het project JongGras Sportbuddy’s biedt statushouders van 16-26 jaar oud, duurzame één-op-één-coaching bij het zoeken van een passende sportclub in Utrecht.

Als studentcoördinator leg jij actief de contacten met statushouders, sportaanbieders en stadspartners (bv. VluchtelingenWerk). Hierbij zorg je ervoor dat de beste match tussen buddy, statushouder en sportorganisatie gemaakt wordt. Je stuurt de buddy's (jongerejaars studenten) aan, houdt de doelstellingen van het project in de gaten en organiseert bijeenkomsten om het hele netwerk samen te brengen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat. 

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid over het gehele project;

 • Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten, zo stuur je de jongerejaars aan en houd je de doelstellingen in de gaten;

 • Je hebt veel contact met mensen, zowel de statushouders als de sportclubs en professionals uit het veld. De ideale manier om jouw professionele netwerk uit te breiden;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken.

Wil je een inkijkje in het reilen en zeilen van een studentcoördinator? Check dan het filmpje hieronder:

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent HBO- of WO-student en zit in je derde jaar of hoger;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je bent drie of vier dagen per week beschikbaar.

Wat wij jou bieden: 

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Een passende stagevergoeding;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je vergroot je professionele netwerk doordat je met veel partijen contact hebt;

 • Een jong team en veel gezelligheid!

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) zo snel mogelijk naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Emy Kenter op 06 2117 8262. 

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.