Studentcoördinator EduCoach

Solliciteer nu

Studentcoördinator EduCoach

Vanaf september zijn wij op zoek naar een stagiair(e) die zich het gehele studiejaar voor 32 uur per week wil inzetten voor Amsterdammers die hulp willen bij het leren van de Nederlandse taal. Als studentcoördinator ben je samen met een andere stagiaire verantwoordelijk voor de organisatie van dit stageproject.


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

Nederlands leren is een enorme uitdaging voor Amsterdamse taalcursisten. Extra aandacht van een coachende student kan deze groep Amsterdammers dat zetje geven dat ze nodig hebben. In project EduCoach ondersteunen 30 EduCoaches taalscholen door de hele stad. Ze coachen de taalcursisten en proberen hen te motiveren en activeren om de taal ook buiten de les toe te passen.

Samen met je mede-studentcoördinator ben je verantwoordelijk voor de gehele coördinatie en organisatie van het project. Je begeleid de EduCoaches, zelf jongerejaars stagiaires Toegepaste Psychologie en Social Work. Om te zorgen dat zij de taalcursisten zo goed mogelijk kunnen helpen, organiseer je intervisies en ontwikkel je trainingen. Ook ben je het aanspreekpunt voor de verschillende taalscholen. Verder loop je één dag per week stage bij de Gemeente Amsterdam. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je stuurt een groep jongerejaars aan en houd de doelstellingen in de gaten, zo ontwikkelt je coördinerende en leidinggevende kwaliteiten;

 • Je organiseert intervisies en trainingen voor de jongerejaars stagiaires en werkt dagelijks samen met de studentcoördinatoren van andere projecten;

 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • Je werkt met en onderhoud goed contact met professionals in het werkveld, denk aan de taalscholen, de studiebegeleiders en de opdrachtgevers, zo vergroot je ook je professionele netwerk.

 • Om je goed voor te bereiden krijg je persoonlijke begeleiding, trainingen en een stagevergoeding.

Check hieronder het filmpje gemaakt door onze enthousiaste studentcoördinatoren die in studiejaar 2021-2022 stage bij ons liepen! 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent HBO- of WO-student en zit in je derde jaar of hoger;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema's;

 • Je bent minimaal 4 dagen beschikbaar vanaf september 2023 t/m juni 2024;

Wat wij jou bieden: 

 • Diversiteit in taken en werkplekken en een stage met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;

 • De mogelijkheid om oplossingsgericht met een complexe doelgroep te werken;

 • Een gezellige en dynamische organisatie; hier 

 • Persoonlijke stagebegeleiding.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Maya op 06 1554 4334 of 085 3033 707.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Meer weten over het project Educoach? Bekijk het filmpje hier.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.