Studentcoördinator DigiCoach

Solliciteer nu

Studentcoördinator DigiCoach

Zoek jij een leuke en uitdagende maatschappelijke stage, in een jonge organisatie, waarbij je veel vrijheid krijgt en aan de slag gaat met het begeleiden van een groep studenten? Vanaf september 2023 zijn wij namelijk op zoek naar een derde- of vierdejaars stagiair(e) die zich 10 maanden (t/m juni 2024) 24 tot 32 uur per week wil inzetten voor project DigiCoach


Iets voor jou? Solliciteer dan snel via de knop onderaan!

Internship · Amsterdam

Over de rol 

Les via Teams, even eten bestellen, je zorgverzekering betalen en een Tikkie sturen. Veel van ons zouden niet weten hoe ze zonder internet zouden kunnen. Toch is er een heel deel bewoners in stadsdeel West die hier geen gebruik van maken omdat ze nooit geleerd hebben om hiermee om te gaan. In een tijdperk waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt - denk aan gemeentelijke toeslagen, belastingaangifte en internetbankieren - komen deze mensen moeilijk mee en dreigen ze vervreemd te raken.

Als studentcoördinator bij DigiCoach breng je hier verandering in. Je begeleidt samen met je mede-coördinator een team van ongeveer tien digicoaches. Samen met je collega zorg je ervoor dat alles binnen het project op rolletjes loop. Je bent het aanspreekpunt voor de digicoaches, de partners en verantwoordelijk voor de projectcoördinatie. Dit doen jullie natuurlijk niet alleen, je wordt begeleid door een projectcoördinator van Academie van de Stad.  

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je stuurt een team van tweedejaars hbo-studenten aan en begeleidt hen;

 • Projectmanagement is de kern van je stage, je coördineert, organiseert en ontwikkelt het project;

 • Je bouwt een netwerk van partners op en onderhoudt dit netwerk.

Wil je een inkijkje in het reilen en zeilen van een studentcoördinator? Check dan het filmpje hieronder. Hierin vertelt Latisha, die stage heeft gelopen bij het project Digicoach in 2019-2020, waarom zij het zo’n leuke stage vond!

De ideale studentcoördinator voor Digicoach:

 • Je bent een hbo- of wo-student in je derde jaar of hoger die vanaf september 2023 t/m juni 2024 drie tot vier dagen per week beschikbaar is;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je bent al een projectmanager, of één in wording. Je bent namelijk een kei in het aansturen van een team en netwerken;

 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Wat wij jou bieden: 

 • Diversiteit in taken en werkplekken en een stage met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;

 • De mogelijkheid om kennis op te doen over projectcoördinatie;

 • Een gezellige en dynamische organisatie;

 • Persoonlijke stagebegeleiding en een stagevergoeding. 

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Amy op 06 1541 7570. (Wees er snel bij, want bij het vinden van een geschikte kandidaat sluit deze vacature!)

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.