Studentcoördinator Amsterdam (Algemeen)

Solliciteer nu

Studentcoördinator Amsterdam (Algemeen)

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde derde - of vierdejaars HBO- of WO-studenten die zich 10 maanden 32 uur per week willen inzetten voor de stad Amsterdam. Als studentcoördinator zet je je in voor een maatschappelijk thema en ben je samen met een andere student verantwoordelijk voor de organisatie van een stageproject van Academie van de Stad in Amsterdam.  


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

Als studentcoördinator ontwikkel je je als professional en heb je veel ruimte om te leren. Bij alle stageprojecten werken wij met een combinatie van eerste- en tweedejaarsstudenten die uitvoerende taken hebben. Zij worden begeleid door ouderejaarsstudenten (jij!) met een coördinerende rol. In het project leg je actief het contact met netwerkpartners, houd je de doelstellingen in de gaten en organiseer je bijeenkomsten om het hele netwerk samen te brengen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat.

Het stageproject kun je als oefenplaats gebruiken voor je eigen ontwikkeling door veelvuldig bezig te zijn met uiteenlopende maatschappelijke thema’s, van de integratie van vluchtelingen tot aan jeugdwerkloosheid. Bij Academie van de Stad geven we je de ruimte om je grenzen op te zoeken en diverse nieuwe ervaringen op te doen. Je krijgt de kans om je leiderschapskills te ontwikkelen en een relevant netwerk op te bouwen. Kortom, de perfecte stageplek als je meer wilt leren over projectmanagement en maatschappelijke impact wil maken!

LET OP: Dit is een algemene stage vacature. Op welk specifieke thema’s de stageprojecten zich richten, zie je bij projecten op de website. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je begeleidt eerste- en tweedejaarsstudenten (aansturen, coaching, intervisie, voeren van tussentijdse- en eindgesprekken);
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken;
 • Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten en houdt de doelstellingen in de gaten;
 • Je hebt veel contact met mensen. De ideale manier om jouw professionele netwerk uit te breiden!

Een kijkje in het reilen en zeilen van een studentcoördinator? Hieronder zie je wat deze functie voor jou kan inhouden: 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent hbo- of wo-student en zit in je derde jaar of hoger;
 • Je bent 3 of 4 dagen per week beschikbaar;
 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;
 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;
 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Wat wij jou bieden: 

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;
 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad
 • De mogelijkheid om innovatieve en actuele projecten mede op te zetten en vorm te geven;
 • Een passende stagevergoeding.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie! 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Bob Merkx op 06 2136 7636.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.