H2

Studentcoördinator Utrecht

Solliciteer nu

Studentcoördinator Utrecht

 Wil jij je inzetten voor Utrecht en haar inwoners? Kom stage lopen bij Academie van de Stad! Als studentcoördinator ben jij, samen met een andere student, de drijvende kracht achter één van onze stageprojecten. Pak deze kans om samen een positieve maatschappelijke impact te maken!


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

Als studentcoördinator ontwikkel jij je als professional en heb je veel ruimte om te leren. Je begeleidt een team van coaches, bestaande uit eerste- en tweedejaarsstudenten. Je legt actief contact met netwerkpartners (zoals de gemeente Utrecht), houd de doelstellingen van het project in de gaten en organiseert bijeenkomsten om het hele netwerk samen te brengen. Je werkt binnen één project met een bepaald thema, lees hieronder meer over de verschillende projecten. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat van jouw project.

Je krijgt de kans om je leiderschapskills te ontwikkelen én een relevant netwerk op te bouwen. We stimuleren je om jezelf uit te dagen, nieuwe dingen te leren en te doen. Kortom, de perfecte stageplek als je meer wilt leren over projectmanagement en maatschappelijke impact wil maken!

Over onze stageprojecten

JongGras Sportbuddy’s: De weg naar een sportclub of vereniging kan voor nieuwkomers soms moeilijk zijn. Stel je voor dat je in een nieuw land terechtkomt, waarin je nog weinig mensen kent en waar je de taal nog niet goed spreekt. Het project JongGras Sportbuddy’s biedt nieuwkomers tussen 16-26 jaar oud, duurzame één-op-één-coaching bij het zoeken van een passende sportclub in Utrecht. Sport verbindt als weinig andere bezigheden. Lees hier meer over het project.

Let op: de projecten voor studiejaar 2024-2025 kunnen nog veranderen.

Wat ga je doen?

 • Je begeleidt eerste- en tweedejaarsstudenten (aansturen, coaching, intervisie, voeren van tussentijdse- en eindgesprekken);

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng;

 • Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten en houdt de doelstellingen van het project in de gaten;

 • Je hebt veel contact met mensen. De ideale manier om jouw professionele netwerk uit te breiden!

Alvast de sfeer proeven? Hieronder zie je wat deze functie voor jou kan inhouden: 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent hbo- of wo-student en zit in je derde jaar of hoger;

 • Je bent 3 of 4 dagen per week beschikbaar voor een heel jaar;

 • Je bent een aanpakker, die zowel zelfstandig als samen kan werken;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Wat wij jou bieden:

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • De mogelijkheid om nieuwe innovatieve projecten mede op te zetten en vorm te geven;

 • Een passende stagevergoeding.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Britt ten Bergen op 06 1554 4334.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!