Studentcoördinator StudentJobCoach Amsterdam

Solliciteer nu

Studentcoördinator StudentJobCoach Amsterdam

 Vanaf februari 2024 zijn wij op zoek naar een stagiair die zich 32 uur per week wil inzetten voor StudentJobCoach-Noord. Bij StudentJobCoach worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt gecoacht naar een passende baan of opleiding. Bij Academie van de Stad geloven we in de kracht van peer-to-peer-coaching: samen met een student van ongeveer dezelfde leeftijd uitzoeken wat het beste bij iemand past. Wil jij impact maken en iets bijdragen aan het toekomstperspectief van deze jongeren?


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

We kennen het allemaal: soms is het lastig om de keuze voor een studie of baan te maken. Er is nog steeds een groep jongeren in Amsterdam zonder startkwalificatie die moet leven van een uitkering. Jouw team van Studentjobcoaches gaat deze jongeren coachen naar werk of opleiding. Als studentcoördinator bij StudentJobCoach ben je samen met je mede-studentcoördinator verantwoordelijk voor de organisatie van het project en het begeleiden van jullie team van studentjobcoaches: 10 jongerejaars stagiairs. 

Projectmanagement is de kern van deze stage, daarnaast werk je intensief samen met onze opdrachtgevers en partners van dit project, die werkzaam zijn bij de gemeente of bij jongerenorganisaties. Tot slot ben je vooral bezig met het zo goed mogelijk begeleiden van de studentjobcoaches, zij coachen de jongeren en dat is naast ontzettend leuk en leerzaam ook soms een hele uitdaging. Het is in deze stage ook mogelijk om naast je coördinerende taken zelf een jongere te coachen. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je krijgt de mogelijkheid om een innovatief en actueel project mede op te zetten en vorm te geven; hierin heb je veel verantwoordelijkheid en flinke ruimte voor eigen inbreng;

 • Je springt regelmatig je fiets op de wijk in om onze aanmeldpartners te bezoeken en ons netwerk te onderhouden. Ook rapporteer je maandelijks aan onze opdrachtgevers;

 • Je monitort de aanmeldingen van de jongeren en neemt intakes met hen af;

 • Je organiseert wekelijks intervisie met de studentjobcoaches en werkt dagelijks samen met de studentcoördinatoren van andere projecten;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je persoonlijke begeleiding, trainingen en een stagevergoeding.

Wil je een inkijkje in het reilen en zeilen van een studentcoördinator? Check dan het filmpje hieronder: 


Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent een hbo- of wo-student in je derde jaar of hoger die vanaf februari 2024 t/m juni 2024 drie tot vier dagen per week beschikbaar is;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je bent al een projectmanager, of één in wording. Je bent namelijk een kei in het aansturen van een team en netwerken;

 • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Wat wij jou bieden: 

 • Je krijgt de mogelijkheid om een innovatief, actueel project te coördineren en mede vorm te geven;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je bouwt aan je eigen netwerk van professionele partijen (zowel binnen als buiten de gemeente Amsterdam);

 • Je hebt veel contact met mensen, zowel met de jongeren als de professionals uit het veld;

 • Een passende stagevergoeding.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Bob op 06 2136 7636.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.