Stagiair(e) bij de Voorleesservice

Solliciteer nu

Stagiair(e) bij de Voorleesservice

Vanaf september zijn wij op zoek naar een stagair(e) bij de Voorleesservice in de Volewijck.


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Samen met onze stedelijke partners en het hoger onderwijs zet Academie van de Stad studentprojecten op. Elk jaar heeft Academie van de Stad meerdere stageprojecten op verschillende thema’s.

De Voorleesservice is een programma voor kinderen en gezinnen waar een achterstand heerst in de ontwikkeling van de Nederlandse taal. De kinderen worden voorgelezen door de studenten en er worden activiteiten georganiseerd die taalverbetering en plezier in lezen bevorderen. Bovendien helpen de studenten de ouders om een voorleesritueel te creëren. Daarnaast heb je als stagiair een belangrijke signalerende functie voor eventuele vraagstukken op het gebied van armoedebestrijding of het welzijn van kwetsbare gezinnen en verwijs je zo nodig door naar andere instanties in de wijk.

De Voorleesservice wordt aangestuurd door studenten van het Springlevende Wijk-project in de Volewijck. Het concept waarbij studenten in de wijk wonen dankzij woningcorporatie Ymere en projecten opzetten en begeleiden als studentcoördinator.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij gaat doen:

 • Voorlezen of samen lezen met kinderen tussen 4 – 10 jaar;
 • Het bevorderen van de taalontwikkeling door het creëren van voorleesrituelen;
 • Signaleren en doorverwijzen van kwetsbare gezinnen;
 • Meehelpen bij het opzetten en uitvoeren van activiteiten en workshops voor alle kinderen van de Voorleesservice;
 • Ondersteunen bij kleine pedagogische vraagstukken.

Zie hieronder een film over Anna in de Voorleesservice in het  programma 'Nederland helpt'

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent minimaal tweedejaars student en flexibel inzetbaar voor 8 uur per week;
 • Je bent ondernemend, flexibel en ziet vooral mogelijkheden.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan;
 • Je bent cultuursensitief en staat ervoor open om te werken met mensen met een andere culturele of sociaal economische achtergrond
 • Je kunt goed omgaan met (veel) verantwoordelijkheid en ben je geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s en coaching.

Wat wij jou bieden: 

 • Kennis van buurtwerk op micro-niveau (integraal sociaal werken);
 • Kennis van oplossingsgericht werken met de problematiek in diverse gezinnen met verschillende culturele achtergronden;
 • Professionaliteit en een relevant netwerk opbouwen;
 • Een gezellige, jonge en dynamische organisatie;
 • Stageperiode die t.a.v. je uren flexibel en bespreekbaar is.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan naar projectcoördinator Fien op 06 1551 5667.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.