Coach bij JongGras Sportbuddies

Solliciteer nu

Coach bij JongGras Sportbuddies

Sport is een van de meest verbindende bezigheden. Voor statushouders die aarzelend hun weg zoeken in een wereld die hen volkomen vreemd is, brengt sporten die noodzakelijke verbinding dichterbij. Het project JongGras Sportbuddies helpt en ondersteunt deze mensen. Help jij mee als coach?

INTERNSHIP · UTRECHT

Jouw rol bij JongGras Sportbuddies

De weg naar een sportclub of vereniging kan voor statushouders soms moeilijk zijn. Stel je eens voor dat je in een nieuw land terecht komt, waarin je nog weinig mensen kent en waarvan je de taal nog niet goed spreekt. Als coach ben je verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject met de statushouder: de intake en kennismaking, de verkenning en begeleiding op het gebied van sport, het contact met sportorganisaties, het regelen van proeftrainingen en andere praktische zaken. Je zorgt voor de beste match tussen jouw buddy en de sportvereniging en voor een warme overdracht bide vereniging door bijvoorbeeld een keertje mee te trainen en te bellen hoe het gaat. Je houdt een vinger aan de pols en ondersteunt waar nodig. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat. Je kan je als coach inzetten vanuit een stage voor studiepunten, of als vrijwilliger om ervaring op te doen en iets te betekenen voor de doelgroep.

Wat jij als coach gaat doen:

  • je bent verantwoordelijkheid voor het gehele coachtraject met de statushouder;
  • je richt je vooral op de praktische zaken zoals het regelen van proeftrainingen;
  • je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken;
  • om je goed voor te bereiden krijg je trainingen, intervisies en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad. 
  • je hebt veel contact met mensen, zowel de statushouders als de sportclubs en professionals uit het veld.


Liever visueel zien waarom JongGras Sportbuddies jou nodig heeft? 

De ideale kandidaat:

  • je bent student en flexibel inzetbaar voor 6-8 uur per week (vanaf september of oktober 2020, voor een periode van 6-12 maanden);
  • je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken. 
  • je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;
  • je hebt affiniteit met sport en de doelgroep. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Is je interesse gewekt? 

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator An op 06 2117 8262.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.