Projectmedewerker Parkadoptie Plan
Utrecht staat bekend om haar groene en levendige stadsparken, die dagelijks een bron van ontspanning en recreatie vormen voor inwoners en bezoekers. Helaas wordt het plezier in deze parken steeds vaker verstoord door de aanwezigheid van zwerfafval. Dit is niet alleen een doorn in het oog, maar het heeft ook negatieve gevolgen voor de leefbaarheid, het milieu en dieren.
De gemeente Utrecht werkt dagelijks aan een schone en leefbare stad. Het project Parkadoptie Plan richt zich op het ontwikkelen van samenwerkingen met buurtbewoners, studentenverenigingen en andere stakeholders om parken zoals het Griftpark, Lepelenburg en Paardenveld schoner te houden. Als Young Professional speel je een sleutelrol in het opzetten van deze samenwerkingen. Duurzaamheid en burgerparticipatie staan hierin centraal.
Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.
Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.
Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.
Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!
Als projectmedewerker krijg je de verantwoordelijkheid om buurtbewoners en stakeholders actief te betrekken bij het verminderen van zwerfafval in Utrechtse parken. Je begint met het onderzoeken van de situatie in verschillende parken en brengt in kaart welke partijen betrokken kunnen worden. Vervolgens ga je in gesprek met stakeholders, met de nadruk op studentenverenigingen, om draagvlak te creëren en te bepalen hoe een samenwerking vorm kan krijgen. Je zet een pilot-samenwerking op in een van de parken. De bevindingen en lessen documenteer je middels een uitgebreid eindrapport. Dit rapport dient als basis voor toekomstige acties van de gemeente.
Je bent graag maatschappelijk betrokken en wil je inzetten voor een groene en schone omgeving;
Je bent communicatief sterk en maakt gemakkelijk verbinding;
Je neemt graag initiatief en bent proactief in het aangaan van gesprekken;
Je hebt een ondernemende houding.
Een bijbaan voor 12 uur van april t/m juni;
Marktconform salaris;
Trainingen + begeleiding;
Je vergroot je professionele netwerk binnen de maatschappelijke sector en krijgt de kans om echte maatschappelijke impact te maken.
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze maatschappelijk relevante bijbaan? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) uiterlijk 17 februari naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Britt ten Bergen op +316 15544334.
De groepssollicitatie vindt 26 februari plaats tussen 15:00 en 17:00 uur.
Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.