Projectmedewerker Het mbo-netwerk in kaart

Solliciteer nu

Projectmedewerker
Het mbo-netwerk
in kaart

Van mei t/m juli 2024 zijn wij op zoek naar twee enthousiaste projectmedewerkers die zich 12 uur per week betaald wil inzetten voor het project ‘Het mbo-netwerk in kaart’ in opdracht van gemeente Amsterdam. 

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Temporary · Amsterdam

Over de rol

Rondom het mbo gebeurt op dit moment heel veel. Vanuit stadsdeel Amsterdam Noord ligt er prioriteit op ervaringen van de mbo-studenten. En wie kunnen je dat nou beter vertellen dat mbo-studenten zelf? Vandaar dat de focus binnen dit project ligt op het in gesprek gaan met de doelgroep.

Als projectmedewerker ga je daarom aan de slag met de vraag: hoe kan je de leefwereld en het netwerk van mbo-studenten uit Amsterdam Noord vergroten? Om dat te bereiken zal je in gesprek gaan met deze doelgroep om er achter te komen hoe hun leefwereld en netwerk er uit ziet én wat zij nodig hebben om dit te versterken en te vergroten. Dit zal jij doen door op verschillende plekken in Amsterdam Noord te gaan staan, zoals pleinen, ontmoetingsplekken en mbo-scholen om hier korte gesprekken te voeren met jongeren die voorbij lopen. Met deze informatie zal er een rapport worden opgesteld met daarin aanbevelingen over concrete interventies ten aanzien van het vergroten van het de leefwereld en het netwerk van mbo-studenten.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij gaat doen:

 • Opstellen van interviewvragen en in gesprek gaan met mbo-studenten uit Amsterdam Noord;

 • Verzamelde data verwerken;

 • Schrijven van een eindrapport waarin je de bevindingen laat zien;

 • Aanbevelingen presenteren aan stadsdeel Noord;

 • Het nauw betrekken van de doelgroep gedurende het gehele traject van het onderzoek.

Over jou, onze ideale kandidaat: 

 • Je bent student of hebt net een studie (hbo of wo) afgerond;

 • Je bent beschikbaar vanaf 29 april;

 • Je bent enthousiast en werkt zelfstandig;

 • Je bent sociaal, neemt graag eigen initiatief en kan een onderzoekende houding aannemen;

 • Je hebt ervaring met het doen van kwalitatief onderzoek.

Wat wij jou bieden: 

 • Een maatschappelijke (bij)baan van gemiddeld 12 uur per week van mei t/m juli 2024;

 • Een marktconform salaris;

 • Begeleiding vanuit Academie van de Stad en gemeente Amsterdam;

 • Het vergroten van je professionele netwerk.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze maatschappelijk relevante bijbaan? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) uiterlijk zondag 21 april naar Academie van de Stad via onderstaande link. De groepssollicitatie zal plaatsvinden op woensdag 24 april om 14:00u, houdt deze datum alvast vrij.

Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Bob op 06 2136 7636.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.