Community Builder Springlevend Wonen (opname in bestand)

Solliciteer nu

Community Builder Springlevend Wonen (opname in ons bestand)

BETAALBAAR WONEN ÉN BOUWEN AAN EEN COMMUNITY?

We hoeven jou niet te vertellen dat het lastig is om als student aan een betaalbare woning te komen in een fijne en gezellige buurt. Laten wij nou nét die twee combineren in deze toffe functie. Wonen met een redelijke huurprijs waardoor je die instant noodles ook eens kan overslaan én een mogelijkheid om jouw netwerk in de buurt (denk aan de gemeente en woningcorporaties) te vergroten. Dat kan!

INTERNSHIP · AMSTERDAM, UTRECHT, ALMERE

Jouw rol in een Springlevend Wonen project

Je werkt in kleinere teams samen aan inspirerende en leerzame projecten in de buurt. De projecten zijn klein, maar met grootse impact! Even een kopje koffie met de buurvrouw die anders achter de geraniums zit. Of even een potje voetballen met de kinderen uit de buurt. Kan prima tussen of na het studeren. In ruil voor je inzet biedt de woningcorporatie jou een woning in de buurt! Niet voor de volle mep, maar met ‘n flinke huurkorting of vrijwilligersvergoeding.

Wat jij als Community Builder gaat doen:

  • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als wanneer deze gebeuren;

  • Om je goed voor te bereiden krijg je persoonlijke begeleiding, intervisies en een eigen budget voor de projecten vanuit Academie van de Stad;

  • Je hebt veel contact met mensen, zowel de buren als lokale projecten, buurthuizen of ondernemers. 

Wil je een idee krijgen wat Community Builders in woon-projecten doen? 
Op onze website vind je meer informatie over onze Springlevend Wonen projecten. Onderstaande film geeft een indruk van één van onze projecten. 

De ideale kandidaat:

  • Je bent 2e of 3e jaars HBO- of WO-student, houdt van gezelligheid maar wil wel fijn kunnen thuiskomen na een lange dag in de schoolbanken;

  • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

  • Je wil je graag een paar uur per week inzetten voor de projecten in jouw buurt, waarbij je ook nog eens relevante werkervaring opdoet voor op je CV.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Is je interesse gewekt? 

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je meedoen aan één van de aankomende prachtige woonprojecten? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Je wordt dan opgenomen in ons Springlevend Wonen (SW) bestand en wordt dan als eerste uitgenodigd als we weer een nieuwe Springlevend Wonen vacature hebben. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@academievandestad.nl of 085 3033 707.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in ons bestand te bewaren.