Coach Utrecht (Algemeen)

Solliciteer nu

Coach Utrecht

Vanaf september 2023 zijn wij op zoek naar stagiaires en vrijwilligers die zich minimaal 6 maanden 6-16 uur per week willen inzetten voor de stad Utrecht. Als coach zet jij je samen met je team in voor één van onze maatschappelijke projecten.


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage, waarbij je direct lokale impact maakt? Als jongerencoach zet jij je in voor verschillende maatschappelijke thema’s die spelen in de stad, van jeugdwerkloosheid tot de integratie van vluchtelingen. Wij bieden je een leerzame stage in een jong team waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je kan je als coach inzetten vanuit een stage voor studiepunten, of als vrijwilliger om ervaring op te doen en iets te betekenen voor de doelgroep. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat.

Als coach ben je verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject met je buddy: de intake en kennismaking, de verkenning van wensen en behoeften en de begeleiding. Je richt je vooral op het contact met je buddy en motiveert en stimuleert hem/haar waar nodig om samen te werken aan de doelen van jouw buddy. Wij ondersteunen jou met onder andere goede begeleiding, trainingen, leuke bijeenkomsten en intervisies met medestudenten.

Let op: dit is een algemene vacature. Neem een kijkje op onze website meer te lezen over de specifieke thema's waar we ons met de stageprojecten op richten.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als coach gaat doen

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele coachtraject van je buddy;

 • Je richt je vooral op het contact met je buddy en motiveert en stimuleert hem/haar waar nodig om zijn of haar wensen te vervullen;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken;

 • Je hebt veel contact met verschillende mensen, zowel uit de doelgroep als professionals uit het veld.

Wat wij jou bieden:

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je vergroot je professionele netwerk doordat je met veel partijen contact hebt. 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent student en flexibel inzetbaar voor 6 - 16 uur per week (voor een periode van 6 tot 12 maanden);

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je hebt affiniteit met coaching en de doelgroep. 

Is je interesse gewekt? 

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Emy Kenter op 06 2117 8262.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot:  door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.