H2

Coach Utrecht

Solliciteer nu

Coach Utrecht

Wil jij je inzetten voor Utrecht en haar inwoners? Kom stage lopen bij Academie van de Stad! Als coach ga jij, samen met een andere studenten, aan de slag binnen één van onze stageprojecten. Pak deze kans om samen een positieve maatschappelijke impact te maken!

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

Als jongerencoach zet jij je in voor een belangrijk maatschappelijk thema binnen een van onze projecten. Je wordt gekoppeld aan een persoon van jouw leeftijd en bent verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject. Van de intake en kennismaking tot de verkenning van wensen en behoeften en de begeleiding. Je richt je vooral op het contact met je buddy en motiveert en stimuleert om samen te werken aan de doelen van jouw buddy. Wij ondersteunen jou met goede begeleiding, trainingen, leuke bijeenkomsten en intervisies met medestudenten.

Je krijgt een leerzame stage in een jong team, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je kan je als coach inzetten vanuit een stage voor studiepunten, of als vrijwilliger om ervaring op te doen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat. Kortom: de perfecte stage als je ervaring wil opdoen in coaching!

Over onze stageprojecten

JongGras Sportbuddy’s: De weg naar een sportclub of vereniging kan voor nieuwkomers soms moeilijk zijn. Stel je voor dat je in een nieuw land terechtkomt, waarin je nog weinig mensen kent en waar je de taal nog niet goed spreekt. Het project JongGras Sportbuddy’s biedt nieuwkomers tussen 16-26 jaar oud, duurzame één-op-één-coaching bij het zoeken van een passende sportclub in Utrecht. Sport verbindt als weinig andere bezigheden. Lees hier meer over dit project.

StudentJobCoach Refugees: Je bent jong, vol ambitie, maar je bent nog onzeker over de volgende stap in studie, stage of een baan. Het kunnen behoorlijk lastige beslissingen zijn. Laat staan als je deze beslissingen moet nemen in een land waarvan je de taal nog leert, de straten nog verkent en de regels nog niet allemaal begrijpt. Dat is de realiteit voor veel jonge statushouders in het AZC Overvecht. Het project StudentJobCoach biedt jonge statushouders duurzame één-op-één coaching bij het zoeken van een baan, opleiding of stage. Lees hier meer over dit project.

Let op: de projecten voor studiejaar 2024-2025 kunnen nog veranderen.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele coachtraject van je buddy;

 • Je motiveert en stimuleert je buddy om zijn/haar/hen wensen te vervullen;

 • Je organiseert samen trainingen voor jouw medestudenten en leuke activiteiten voor de doelgroep;

 • Je hebt veel contact met verschillende mensen, zowel uit de doelgroep als professionals uit het veld.

Alvast de sfeer proeven? Hieronder zie je wat deze functie voor jou kan inhouden: 

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent student en flexibel inzetbaar voor 6 - 16 uur per week;

 • Je bent beschikbaar voor een periode van een half jaar tot een jaar;

 • Je bent positief en kan anderen enthousiasmeren;

 • Je bent zorgvuldig en kunt zowel goed zelfstandig werken als in teamverband.

Wat wij jou bieden:

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je vergroot je professionele netwerk doordat je met veel partijen contact hebt;

 • Een stage in een jong, gezellig en enthousiast team! 

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Britt ten Bergen op 06 1554 4334.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!