Coach bij StudentJobCoach Refugees

Solliciteer nu

Coach bij StudentJobCoach Refugees

Vanaf september 2023 zijn wij op zoek naar stagair(es) die zich 6-8 uur per week willen inzetten voor StudentJobCoach Refugees. Als coach zet jij je samen met een team in voor de toekomst van jonge statushouders in Utrecht. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

In Utrecht worden relatief veel statushouders opgevangen, sinds kort ook in het nieuwe AZC in Overvecht. Hiertussen zitten veel jongeren die niet goed weten wat zij willen en/of kunnen doen op het gebied van werk. Deze groep kan goed een helpende hand gebruiken om de stap naar een nieuwe baan of opleiding te maken. Het project StudentJobCoach biedt jonge statushouders duurzame 1-op-1 coaching bij het zoeken van een baan, opleiding of stage.

Als coach ben je verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject: de intake, de verkenning van wensen en behoeften op gebied opleiding, stage of werk, en de begeleiding in de eerste stappen richting een nieuwe baan of opleiding. Je laat zien wat studeren inhoudt en welke faciliteiten er zijn. Ook ondersteun je hen bij andere uitdagingen die zij tegenkomen tijdens het traject en hun integratie. Je richt je vooral op het contact met je buddy en motiveert en stimuleert hem/haar waar nodig om zijn of haar wensen te vervullen. Als de nieuwe opleidings-/arbeidsplek gevonden is, zorg je voor een warme overdracht in de nieuwe omgeving. Wij ondersteunen jou met onder andere goede begeleiding, trainingen, leuke bijeenkomsten en intervisies met medestudenten.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als coach gaat doen:

 • Je bent verantwoordelijkheid voor het gehele coachtraject met de jongere;

 • Je richt je vooral op het contact met je buddy en motiveert en stimuleert hem/haar waar nodig om zijn of haar wensen te vervullen;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken;

 • Je hebt veel contact met mensen, zowel de jongeren als de werkgevers en professionals uit het veld.

Wil je een inkijkje in de reilen en zeilen van StudentJobCoach in Amsterdam? Check het filmpje hieronder.

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent student en flexibel inzetbaar voor 6-8 uur per week (vanaf september 2023 t/m juni 2024);

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken.

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en ben je oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je hebt affiniteit met coaching, de doelgroep of integratie van kwetsbare groepen.

Wat wij jou bieden: 

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Fysieke locaties in Overvecht om met de coachtrajecten aan de slag te gaan en jongeren te bereiken;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je vergroot je professionele netwerk doordat je met veel partijen contact hebt. 

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Cato Gehrels via 06 1138 1899.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.