Coach bij StudentJobCoach Amsterdam

Solliciteer nu

Coach bij StudentJobCoach Amsterdam

Vanaf september 2023 zijn wij op zoek naar stagair(es) die zich 8-16 uur per week willen inzetten voor StudentJobCoach. Bij StudentJobCoach worden jongeren uit Amsterdam Noord gecoacht naar passend werk of opleiding. Bij Academie van de Stad geloven we in de kracht van peer-to-peer-coaching: samen met een student van ongeveer dezelfde leeftijd uitzoeken wat het beste bij iemand past.

 

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

We kennen het allemaal: soms is het lastig om de goede keuze voor een studie maken of heb je nog geen idee welk werk bij je past. Er is in Amsterdam een vrij grote groep jongeren die geen idee heeft wat ze willen worden en tegelijkertijd een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren kan jij coachen om ze een stapje verder te brengen naar hun droombaan of ideale opleiding! Bij StudentJobCoach werken we in een team van 10 studentjobcoaches die net als jij tweedejaars stagiaire zijn, 2 ouderejaars studentcoördinatoren en een projectcoördinator vanuit Academie van de Stad.

In dit team ga jij aan de slag met het individueel coachen van jongeren tussen de 18 en 32 jaar oud. Door middel van motiverende gesprekken help jij ze op weg naar die nieuwe baan of opleiding. Daarnaast draag je bij aan sociale- en werknemersvaardigheden van de jongeren. Tot slot heb je contact met professionele begeleiders van de jongeren over het verloop en de afloop van de coachtrajecten. Afhankelijk van de aanmeldingen en jouw stage uren coach je meerdere jongeren tegelijkertijd, wat de stage super leerzaam en afwisselend maakt.

Tijdens deze stage ga je dus aan de slag met diverse taken en krijg je veel verantwoordelijkheid en de ruimte voor eigen inbreng. Ook krijg je de mogelijkheid om direct samen te werken met professionals uit het veld en een complexe doelgroep. 

Wat jij als coach gaat doen

 • Je coacht jongeren individueel richting werk, een stage of opleiding;

 • Je hebt elke week intervisie waarin jullie casussen behandelen, rollenspellen doen of een expert uit de praktijk te gast hebben;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel qua invulling van de intervisies als waar en wanneer je wilt coachen;

 • Je ondersteunt in de werving van de jongeren; je maakt content voor onze nieuwsbrief, social media of flyers en gaat de wijk in om jongeren te spreken;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je hebt veel contact met mensen uit het werkveld, zowel met de gemeente als met jongerenorganisatie. Zo bouw je gelijk aan je eigen professionele netwerk!

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk onderstaande video voor een inkijkje in onze organisatie!

Wat wij jou bieden:

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Om je goed voor te bereiden, krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Fysieke locaties in Amsterdam om met de coachtrajecten aan de slag te gaan en jongeren te bereiken;

 • Je vergroot je professionele netwerk doordat je met veel partijen contact hebt. 

Ben jij de persoon waar we naar op zoek zijn?

 • Je bent minimaal tweedejaars hbo-student en kunt starten in september 2023 voor minimaal 8 uur per week;

 • Je hebt doorzettingsvermogen en kan anderen goed motiveren en enthousiasmeren;

  Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden en ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan;

 • Je bent ondernemend, flexibel en ziet vooral mogelijkheden;

 • Verder kun je goed omgaan met (veel) verantwoordelijkheid en ben je geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s en coaching;

 • Een pre als je uit Amsterdam Noord komt.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Is je interesse gewekt? 

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Bob op 06 2137 7636 of 085 3033 707. Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot:  door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.