Coach bij JongGras Sportbuddy's

Solliciteer nu

Coach bij JongGras Sportbuddy's

Wij zijn per september 2023 op zoek naar stagair(e)s of vrijwilligers die zich t/m juni 6-16 uur per week willen inzetten voor JongGras Sportbuddy’s. Als Sportbuddy zet jij je samen met je team in voor de integratie van jonge statushouders en vluchtelingen in Utrecht.

 

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Utrecht

Over de rol

Stel je eens voor dat je in een nieuw land terecht komt, waarin je nog weinig mensen kent en waarvan je de taal nog niet goed spreekt. Het kan dan lastig te zijn om erachter te komen hoe dingen in deze nieuwe samenleving werken, bijvoorbeeld hoe je kan sporten en een passende sportclub of vereniging vindt. Het project JongGras Sportbuddy's biedt daarom statushouders van 16-26 jaar oud, duurzame één-op-één coaching bij het zoeken van een passende sportclub in Utrecht.

Als coach ben je verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject met je buddy: de intake en kennismaking, de verkenning en begeleiding op het gebied van sport, het contact met sportorganisaties, het regelen van proeftrainingen en andere praktische zaken. Je zorgt voor de beste match tussen jouw buddy en de sportvereniging en voor een warme overdracht bij de vereniging door bijvoorbeeld een keertje mee te trainen en te bellen hoe het gaat. Je houdt een vinger aan de pols en ondersteunt waar nodig. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat. Je kan je als coach inzetten vanuit een stage/voor studiepunten, of als vrijwilliger om ervaring op te doen en iets te betekenen voor de doelgroep. Zorg jij ervoor dat iedereen kan sporten?

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als coach gaat doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele coachtraject van je buddy;

 • Je richt je vooral op het contact met je buddy en motiveert en stimuleert hem/haar waar nodig om zijn of haar wensen te vervullen;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken;

 • Je hebt veel contact met verschillende mensen, zowel met de nieuwe Utrechters als met de sportwereld en professionals uit het veld.

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk onderstaande video voor een inkijkje in het project!

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent student en flexibel inzetbaar voor 6-16 uur per week;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je hebt affiniteit met coaching en de doelgroep. 

Wat wij jou bieden: 

 • Veel vrijheid om te bepalen wat je wil organiseren en waar je wilt werken;

 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Je vergroot je professionele netwerk doordat je met veel partijen contact hebt. 

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Emy Kenter op 06 21 17 82 62.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.