Coach bij EduCoach

Solliciteer nu

Coach bij EduCoach

Zit jij in het eerste jaar van je studie en wil jij nieuwe Amsterdammers helpen te integreren en

volledig deel te nemen aan de maatschappij? 

Bij project EduCoach worden vanaf oktober 2023 tot juni/juli 2024 taalcursisten gemotiveerd de Nederlandse taal buiten de les toe te passen. Als

EduCoach ondersteun je taallessen en organiseer je aan de hand van de behoeften van de

taalcursisten extra activiteiten. 


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

Nederlands leren is een enorme uitdaging voor Amsterdamse taalcursisten. Extra aandacht van een coachende student kan deze groep dat zetje geven dat ze nodig hebben. Je wordt gekoppeld aan een klas met taalcursisten. Samen met de taaldocent bied je taalondersteuning en onderzoek je de behoeften van de taalcursisten om meer te participeren in de Amsterdamse samenleving. Zodra je dit helder hebt, richt je je op het organiseren van passende activiteiten die de cursisten meer in contact brengen met de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld opdrachten op de plaatselijke markt, een bezoek aan de lokale bibliotheek of een bezoek aan het Amsterdams museum.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als coach gaat doen:

 • Je coacht en begeleid volwassen taalcursisten;

 • Je verdiept je in de mogelijkheden en de culturele diversiteit van de doelgroep;

 • Je bouwt aan een vertrouwensband met de doelgroep;

 • Je plant en organiseert passende activiteiten, gericht op het in de praktijk brengen van de Nederlandse taal en participeren in de Nederlandse samenleving.

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk onderstaande video voor een inkijkje in het project!

Onze ideale kandidaat:

 • Je bent vanaf oktober 2023 beschikbaar voor 4 of 8 uur per week;

 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en kan flexibel zijn;

 • Je bent enthousiast en positief;

 • Je kan mondeling en schriftelijk adequaat communiceren;

 • Je neemt graag eigen initiatief en kan zelfstandig werken.

Wat wij bieden: 

 • Diversiteit in taken;

 • Persoonlijke stagebegeleiding vanuit Academie van de Stad;

 • Stage binnen een jong en dynamisch project;

 • Een gezellige organisatie;

 • Trainingen waar je handvatten krijgt om het beste uit je stage te kunnen halen.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Joek op 06 1123 3092.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.