Coach bij DigiCoach

Solliciteer nu

Coach bij DigiCoach

Vanaf september 2023 zijn wij op zoek naar een tweedejaars stagiair(e) die zich tien maanden minimaal 8 uur per week wil inzetten voor het project DigiCoach. Als coach ben je samen met je medecoaches verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van inwoners van stadsdeel West bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. 


Iets voor jou? Solliciteer dan snel via de knop onderaan!

Internship · Amsterdam

Over de rol

Les via Teams, even eten bestellen, je zorgverzekering betalen en een Tikkie sturen. Veel van ons zouden niet weten hoe ze zonder internet zouden kunnen. Toch is er een heel deel bewoners in stadsdeel West die hier geen gebruik van maken omdat ze nooit geleerd hebben om hiermee om te gaan. In een tijdperk waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt, denk aan gemeentelijke toeslagen, belastingaangifte en internetbankieren, komen deze mensen moeilijk mee en dreigen ze vervreemd te raken.

Als digicoach breng je hier verandering in. Je komt in een team met ongeveer tien andere coaches. Samen met je mede-stagiairs verzorg je groepslessen in buurthuizen en coaching voor bewoners van stadsdeel West. Hierbij word je begeleid door twee derdejaars studentcoördinatoren en een projectcoördinator van Academie van de Stad. 

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als coach gaat doen:

 • Je geeft individuele of groepscoaching aan buurtbewoners van stadsdeel West in digitale vaardigheden;

 • Je past coaching en didactische methoden toe en ontwikkelt deze door;

 • Je ondersteunt de deelnemers in het doorlopen van de online digitale leermethode Klik en Tik en bij het behalen van het certificaat dat aan deze cursus verbonden is;

 • Je brengt de deelnemers in contact met elkaar en met andere initiatieven in de buurt.

Dit is Latisha, zij heeft stage gelopen bij het project Digicoach in 2019-2020 en vertelt waarom zij het zo’n leuke stage vond!

Onze ideale digicoach:

 • Je bent minimaal tweedejaars hbo-student en kunt starten in september 2023 voor minimaal 8 uur per week;

 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent gemotiveerd om aan de slag te gaan;

 • Je hebt doorzettingsvermogen en kan anderen goed motiveren en enthousiasmeren;

 • Je bent ondernemend, flexibel en ziet vooral mogelijkheden;

 • Verder kun je goed omgaan met (veel) verantwoordelijkheid en ben je geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s en coaching.

Wat wij bieden: 

 • Diversiteit in taken en werkplekken en een stage met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;

 • De mogelijkheid om oplossingsgericht met een complexe doelgroep te werken;

 • Een gezellige en dynamische organisatie;

 • Persoonlijke stagebegeleiding.

Is je interesse gewekt?

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Amy op 06 1541 7570.

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.