Coach Amsterdam (Algemeen)

Solliciteer nu

Coach Amsterdam

Vanaf september 2023 zijn wij op zoek naar een tweedejaars stagiair(e) die zich tien maanden minimaal 8 uur per week wil inzetten voor een van onze projecten in Amsterdam. Als coach zet jij je samen met je team in voor één van onze maatschappelijke projecten.


Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Internship · Amsterdam

Over de rol

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage, waarbij je direct lokale impact maakt? Wij zijn op zoek naar gemotiveerde coaches! Als coach zet jij je in voor uiteenlopende maatschappelijke thema’s in de stad. Dit kan gaan over het bijdrage aan de oplossing tegen jeugdwerkloosheid tot het helpen van mensen met een digitale achterstand. Wij bieden je een leerzame stage in een jong team waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat.

Als coach ga je aan de slag met een coachingstraject. Dit kan op individueel niveau of door middel van groepslessen. Taken die daarbij komen kijken zijn de intake en kennismaking, de verkenning van wensen en behoeften en de begeleiding. Je richt je vooral op het contact met je buddy of de groep. Je motiveert en stimuleert ze, houdt een vinger aan de pols, ondersteunt waar nodig en zorgt voor een warme overdracht in de nieuwe omgeving. Wij ondersteunen jou met onder andere goede begeleiding, trainingen, leuke bijeenkomsten en intervisies met medestudenten. 

Let op: dit is een algemene vacature. Neem een kijkje op onze website meer te lezen over de specifieke thema's waar we ons met de stageprojecten op richten.

Achtergrondinformatie over ons

Academie van de Stad is een ideële stichting en sociale onderneming die zich sinds 2008 inzet voor de leefbaarheid en de ontwikkeling in de stad. We staan voor leefbare steden met actieve en betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs, krijgen studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Studenten van vandaag ontwikkelen zich zo tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Onze waardes

Verbinden: al onze werkzaamheden beginnen met het creëren van effectieve verbindingen tussen stedelijke partijen en het onderwijs. Verbinden en samenwerken met verschillende mensen: jong, oud, student of professional.

Ondernemend: altijd actief op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden. Hierin zijn we innovatief, sociaal en maatschappelijk verantwoord.

Jong, vrolijk en positief: dat is de kern van ons karakter waarmee we verbinden en leren!

Wat jij als coach gaat doen

 • Je bent verantwoordelijk voor de individuele of groepscoaching;

 • Je richt je vooral op het contact met je buddy of deelnemers en motiveert en stimuleert hen waar nodig om hun wensen te vervullen;

 • Je hebt elke week intervisie waarin jullie casussen behandelen, rollenspellen doen of een expert uit de praktijk te gast hebben;

 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zowel over de activiteiten als waar je wil werken;

 • Je hebt veel contact met mensen, zowel uit de doelgroep als professionals uit het veld.

Wat wij jou bieden

 • Diversiteit in taken en werkplekken;

 • Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;

 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;

 • De mogelijkheid om oplossingsgericht met een complexe doelgroep te werken;

 • Een gezellige en dynamische organisatie;

 • Persoonlijke stagebegeleiding.

Over jou, onze ideale kandidaat

 • Je bent minimaal tweedejaars hbo-student en kunt starten in september voor minimaal 8 uur per week;

 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent gemotiveerd om aan de slag te gaan;

 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;

 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, en je bent oplossingsgericht en zorgvuldig;

 • Je hebt affiniteit met coaching.

Is je interesse gewekt? 

We zijn een organisatie die het verschil maakt voor de leefbaarheid van burgers in haar steden. Kom en versterk onze organisatie!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor deze uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan je motivatie (in pdf-formaat en max. 1 A4) en CV (in pdf-formaat) naar Academie van de Stad via onderstaande link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Bob Merkx op 06 2136 7636. 

Meer weten over de verschillende projecten die we doen? Kijk dan op onze website.

Noot:  door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren.